29 Ekim 2011 Cumartesi

Kendi Yaptığım Düğmeden Küpeler

Evde çok fazla düğmeniz varsa bunları nasıl değerlendirebilirsiniz?Bunun pek çok yolu var.Bu yollardan bir tanesi de onları küpeye dönüştürmek.Ben elimdeki çift sayıdaki pek çok düğmeyi küpeye dönüştürdüm.Küpesiz çıkmayanlardanım:)Böylece de elimde çok çeşitli,pek çok kıyafetle rahatlıkla kombinlenebilecek bir sürü küpem oldu:)

 
Özellikle vintage görünümlü düğmelerden yapılan küpeler harika oluyor.Yapım teknikleri de çok basit.Düğmenin arkasının şekline göre yapım şekli de değişiyor.

Mor küpe gibi olanlarda mesela sadece ucuna minik bir boncuk taktığım toplu iğneyi geçirdim ve pense ile  kıvırdım,ucunu kesip törpüledim.Bir de yatay bir şekilde kıvırdım,dik değil,çünkü diğer türlü tecrübelerime göre düğme büyük olduğundan ağırlık yapıyor ve  düzgün durmuyor.

Bazılarında da keçe ya da deriye toplu iğneyi geçirip japon yapıştırıcısı ile düğmenin arkasına yapıştırdım.Japon yapıştırıcısı çok sağlam yapıştırıyor,ancak tabi ki çok kuvvetli bir yapıştırıcı olduğundan onunla çalışırken oldukça dikkatli olmak gerekiyor,fazla sürmemeli,hemen yapıştırıp bastırmalı.Ayrıca keçeye dökülünce de tepkimeye girip duman çıkartabiliyor,o yüzden azar azar ve yavaş yavaş dökmeli.

Bu tür toplu iğne ile yapılan küpelerde ucunu kesip törpüledikten sonra bir de şeffaf oje geçerseniz sonuç çok iyi oluyor.

1 yorum:

 
HAYALLER OLMADAN BİZ NEYİZ Kİ? - Blogger Templates, - by Templates para novo blogger Displayed on lasik Singapore eye clinic.