5 Şubat 2011 Cumartesi

KAPTAN DÜŞÜKDON VE PROFESÖR PAÇALIDON'UN HAİN PLANLARI

Şubat tatili için ailemin yanındayım.Bol bol okuyarak,film izleyerek ve bu bloğu geliştirerek geçirmeyi hedeflediğim bir tatil...Geçenlerde de 10 yaşındaki kızkardeşimin bir kitabı gözüme takıldı kitaplığının rafları arasında.Gayet de komik isimli bir kitap."Kaptan Düşükdon ve Profesör Paçalıdon'un Hain Planları":)...İlgimi çekti tabi.Ee bir bakalım dedim,ne menem bir şeymiş...İşte bu andan itibaren geçirdiğim dakikalar,bir çocuk kitabının da aslında yetişkinler için,özellikle de sanat ve tasarımla,ya da yazarlıkla ilgilenen yetişkinler için ne kadar faydalı olabileceğini gösterdi bana.


Bizim zaman içinde büyük bir oranda kaybettiğimiz absürd hayalgücünün uç örnekleri,uçuk hikayeler bana çok değişik fikirler verdi.Ve işin güzel tarafı,bu tarz bir kitapta sınır yok!Bir çocuk kitabı yazarı;istediği fantastik dünyayı dilediğince en çılgın şekilde,gönlünce "saçmalayarak" oluşturabilir.Ve bu da biz büyüklere çok farklı ilhamlar verebilir!Siz de böyle bir kitap okumayı bir deneyin derim.Hem böylece içimizdeki çocuğu da beslemiş oluruz aynı zamanda...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
HAYALLER OLMADAN BİZ NEYİZ Kİ? - Blogger Templates, - by Templates para novo blogger Displayed on lasik Singapore eye clinic.