25 Mayıs 2012 Cuma

Tuhaf Sorular Number 1


Düşündüren Tuhaf Sorular No:1---

Hurmaya bayıldığı için Ramazanları seven,Hacca gidenlere özel olarak Medine hurması sipariş eden bir ateist var mıdır ki?

Atın At Gözlüklerini!

 
 
Çoğu insan siyasi görüşünü,dünyaya bakış açısını çevresine göre belirliyor;sadece aileden,okuldan,çevresinden kendisine ne öğretildiyse ona paralel bir görüş ediniyor ve buna ömür boyu sıkı sıkıya bağlı kalıp hiç sorgulamadan,herşeye at gözlükleriyle bakarak,yıllarca aynı şeyleri söyleyip aynı yerde sayarak yaşayıp gidiyor.

Acaba kaç kişi fikirlerini;okuyarak,kaynağından öğrenerek,değişik politik
görüşleri,hayat görüşlerini araştırarak;bir görüşe çok karşı bile olsa ona önce tarafsız bir açıdan gerçekçi bir şekilde bakarak belirliyor...Çok,çok az...

Düşüncelerime,hayat görüşlerime tamamiyle muhalif bile olsa bu alanda en çok saygı duyduğum insan tipi,zamanla "kendini yetiştirerek" çevresinden,ailesinden,aldığı eğitimden tamamen bağımsız bir şekilde kendisinden bambaşka bir insan ortaya çıkarandır.Çünkü bu kişi,zor olanı başarmış,kalıplardan sıyrılmış ve ne pahasına olursa olsun sadece "kendi" yolunu çizmiştir.

24 Mayıs 2012 Perşembe

Garip bir soru?

 
İnsanlar kısacık hayatlarında toplasan toplasan karşı cinsten en fazla birkaçyüz insan ile tanışıp sonra da aralarından birini severek onun ruh eşi olduğunu nasıl iddia edebiliyorlar?Ruh eşi olmak bu denli kolay mı?Ya da ruh eşi diye birşey var mı?Peki ya benim ruh eşim mesela Brezilya'da yaşıyorsa?Ve biz değil aynı ülkede aynı kıtada bile yaşamadığımız için hiç biraraya gelemeyeceksek,bir şekilde karşılaşsak bile farklı dilleri konuştuğumuz için birbirimizi tanıyamayacaksak bu büyük bir kayıp değil midir? Oysa belki birbirimizi tam anlamıyla tamamlayacak,bir ömür çok sevecek ve herşeyi sadece birbirimizde bulacaktık...
 
HAYALLER OLMADAN BİZ NEYİZ Kİ? - Blogger Templates, - by Templates para novo blogger Displayed on lasik Singapore eye clinic.